Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Hasta yatağı modelleri, hasta karyolası ve havalı hasta yatakları satın alma ve kiralama şirketi

Felçli Yatağı

Felçli hastaların bakımı diğer hastalara oranla daha fazla hassasiyet ve dikkat gerektiren bir durumdur. Hastanın felç durumuna göre bakım şekilleri değişmektedir. Felçli hastaların bakımları gibi ihtiyaç döneminde kullanılan felçli hasta yatağı da farklı ve özel fonksiyonlara sahip olmalıdır. Hareket kısıtlılığı olmayan ancak iyileşme döneminde olan hastalar geniş fonksiyonlara sahip olmayan yatakları kullanabilirler. Ancak felçli hastalar herhangi bir yatakta yatma durumunda fizyolojik ve psikolojik olarak yeni hastalıklara açık hale gelirler. Felçli hasta yatakları özel olarak tasarlanan ve özel olarak genişletilmiş özelliklere sahip yataklardır. Hastaların fizyolojik ve psikolojik genel sağlıkları düşünülerek üretilmektedir.

Felçli Yatağı Özellikleri

Felçli hasta yataklarının özellikleri üretim  şekli ve üretiminde kullanılan malzemelere göre farklılık gösterebilir. Genel olarak özel hazırlanmış bu yatakların özelliklerine bakacak olursak;

  • Felçli yatağı kendinden tuvalet özelliği bulunan kullanımı rahat ve hijyenik yatak modelleridir.
  • Hastanın konforunu sağlamanın yanında refakatçilere de büyük kolaylık sağlar.
  • Hastaların yıkanmasını ve genel vücut temizliğini kolaylaştırır.
  • Hastaların kan dolaşım sistemini destekleyen ve hastaya uygun pozisyonu veren hareket sistemleri bulunur.
  • Yatak yaralarının oluşumunu engeller ve var olan yaraların iyileşmesini sağlar.
  • Yatak hastanın pozisyonuna uygun şekil alabilir. Yatağın yüzeyi pamukludur ve hastanın vücut dokularının nefes almasına yardım eder.

Sıralamış olduğumuz özelliklerin yanında diğer hasta yataklarında bulunan anti bakteriyel, ilaç tedavisi için kullanılan serum askısı, acil çağrı butonu ve terleme önleyici özelliklerine de sahiptir.

Felçli Hasta Yatağı Kiralama

 Hasta yataklarının maliyeti genel olarak yüksektir.  Felçli insanlar için geliştirilmiş yataklar daha pahalıdır. Felç geçirmiş bir yakınınız için özel tasarlanmış bu yatak modellerini  kiralayarak kullanabilirsiniz. Felçli hasta yatağı kiralama hizmeti veren firmalardan dilediğiniz zaman kiralayabilirsiniz. Yatak kiralamadan önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. İlk olarak hastanızın hareket kısıtlılığının ne kadar olduğunu doktorundan öğrenmeniz gerekir. Yatak modelleri felç durumuna göre değişebilir. Doktorunuzun önerdiği yatak modellerini tercih etmeniz en doğrusu olacaktır. Sektörde yer alan farklı firmalar aynı yatak modellerini farklı fiyatlarla kiralamaktadır. Bu nedenle iyi bir araştırma yapmadan kiralamayınız. Kiralama işlemi sırasında mutlaka yatak kiralama sözleşmesi imzalamalısınız.

Felçli Hasta Yatağı Kullanmanın Önemi Nedir?

Felçli hasta yataklarının bakımı her durumda çok zordur. Hastanın düzenli olarak hareket ettirilmesi ve genel vücut temizliğinin yapılması iyileşme süresinin hızlanması için şarttır. Yemek yemek, su içmek ve tuvalet ihtiyacını gidermek hareket edemeyen kişiler için büyük bir sorundur. Felçli yatağı modelleri hastanın ve refakatçinin ihtiyacı olabilecek her türlü durum düşünülerek hazırlanmıştır. Üretilen bu yatak modelleri geniş fonksiyonlara sahip olduğu için hastaya pozisyon vermenizde ve hastayı yıkamanızda büyük kolaylık sağlar. Yemek yeme sırasında yatak 90 derece kalkabilir.

Felçli Hasta Yatağı Nereden Alınır?

Evde hasta bakımının artması ve insanların tedavi dönemini evde geçirmek istemeleri hasta yatağı sektörünün genişlemesine neden olmuştur. Özellikle hasta yatağı üreticisi olan firmalar yatak üretiminin yanında fabrikan satış ve kiralama hizmeti de vermeye başlamışlardır. Medikal ürün satışı yapan mağazalar yatak modellerini genellikle stoklarında bulundurmazlar. İhtiyacınız olan yatak modellinin ön siparişini vererek adresinize kadar getirtebilirsiniz. Üretici firmalardan almış olduğunuz yataklar adresinize teslim edilir. Yatağı teknik ekip getirir ve kurulumunu yapar. Yatak kurulumu doğru ve avantajlı kullanım için önemlidir. Yatağın mekanizması diğer yataklardan farklı olduğu için mutlaka teknik ekip tarafından kurulması gerekir.

Felçli Yatağı Fiyatları

Hasta yataklarının belirlenmesinde göz önüne alınan bazı kriterler vardır. Bu kriterler, kur farkı, yatak modeli, yatağın sahip olduğu fonksiyonlar, üretim maliyeti ve yatak satışının yapıldığı bölgedir. Felçli yatağı üretim maliyetleri yüksek olduğu için diğer yataklara oranla kiralama ve satın alma fiyatları yüksektir. Ancak yatağı uzun süre kiralayacaksanız firma ile anlaşabilirsiniz. Ödeme şekli de yatak fiyatında indirim kazanmanızı sağlayabilir. İnternetten satın alınan yataklar genellikle daha indirimlidir. İhtiyacınız olan yatak modeline karar verdikten sora üretici firmaların web sitelerine göz atmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede internet kampanyalarından yararlanarak uygun fiyata satın alabilirsiniz. Mağaza indirimleri stoklarla sınırlı olduğu için kısa sürede sona erer. Bu nedenle internet sitelerini düzenli takip etmenizde fayda vardır.

Kaynaklar:

  1. https://www.radikalmedikal.com
  2. https://www.hurriyetmedikal.com
  3. https://www.hasta-yataklari.com
  4. https://www.hastayataklari.co
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article